Hexacon

Lees hier hoe het is om bij ons te werken

Verhaal Marc

Mijn werk bestaat uit tekenen en on-site inspecties, heel erg afwisselend.

Als constructief bouwkundige heb ik na mijn studie een aantal jaren bij architecten bureaus en ingenieursbureaus gewerkt. Dit was vaak toch té specialistisch werk, ik was naar mijn idee steeds binnen een te klein vakgebied bezig. Hierdoor waren er periodes in mijn werk met te weinig afwisseling. Bij Skippon was dit totaal anders, hier ben ik in 2012 in dienst getreden. Nu werk ik bij Hexacon, maar de eigenaar van Skippon is ook mede-eigenaar van Hexacon. Doordat mijn kennis en vakgebied heel goed past bij Hexacon Structures ben ik geruild van werkgever. Het enige waar ik het aan merk is de verandering van de bedrijfsnaam en ik zit nu aan een ander bureau! Inderdaad dezelfde situatie als bij mijn collega Han. Bij Hexacon ben ik Constructief Tekenaar voor de steigerbouw projecten. Dit is een verantwoordelijke job want één zwakke plek in je ontwerp en een steiger zakt als een kaartenhuis in elkaar. Aan de hand van een bestaand of nieuwe object maak ik een ontwerp en teken daarna de volledige steiger in 3D met Tekla Structures. Dit is nieuw voor mij want ik werkte eerst met Autocad 2D, maar Hexacon is een organisatie waar leren en ontwikkeling heel belangrijk is. Na het ontwerp reken ik vervolgens de constructie door en wordt alles door een collega gecontroleerd. We documenteren alles zorgvuldig en dan kan de bouwtekening naar een steigerbouwer. Zij bouwen deze steiger op, dit doen wij niet zelf. Maar namens Hexacon voer ik wel inspecties uit op steigers die zijn opgebouwd. Goedkeur of afkeur, alles wordt gerapporteerd. Dit biedt mij dé afwisseling en vrijheid die ik zoek in een baan, zo ben ik een paar dagen aan het tekenen en rekenen en de andere dag loop ik op een bouwplaats en klim ik door een steiger om alles te controleren.

– Marc, Constructief Tekenaar / Steiger Inspecteur

Als je wilt werken maar ook veel wilt leren, dan zit je hier écht goed.

In 2016 heb ik mijn opleiding MBO Infratechniek succesvol afgerond en vrijwel direct kon ik aan de slag als Tekenaar Ondergrondse Infra, dit heb ik onder andere gedaan bij Skippon. Hier was ik verantwoordelijk voor het in kaart brengen van allerlei ondergrondse leiding-netwerken. Dit was een kwestie van detecteren, meten en op kantoor alles in kaart brengen middels AutoCAD. Een leuke baan dit ik met veel plezier deed, maar ik mistte toch de technische uitdaging. Ik heb grote affiniteit met CAD programma’s en automatisering, dit kwam te weinig terug. Maar omdat Skippon het bedrijfspand deelt met Hexacon hoorde ik van de vacature van 3D Tekla Structures tekenaar. Dit sprak mij heel erg aan en nu ben ik hier sinds oktober 2018 Tekenaar/ Modelleur. Nou ja, ik moet nog heel veel leren hoor! Maar dit is een kans die ik niet kon laten schieten. Ik krijg hier alle ruimte om mijzelf te ontwikkelen en dat is wel heel erg fijn. De eerste 2 weken heb ik mijzelf in kunnen lezen en met de handleiding naast me heb ik de eerste tekeningen gemaakt en aangepast. Dit waren een paar ‘’proef’’ projecten voor mij. Het eerste was een bedrijfshal waarvan ik het dak-staal heb getekend inclusief alle verbindingen, maar ook alle deuren. Vanaf de overzichtstekening tot de maatvoering. Dit was heel leerzaam en uiteraard liep ik af en toe vast en ging het naar mijn zin te langzaam, maar iedereen was bereid mij te helpen. Dat is natuurlijk geweldig. We maken tijd voor elkaar en daardoor is er tijdens het werk altijd een goede sfeer. Noem het gemoedelijk.

Hoe mijn dag eruit ziet?

Zoals je leest zit ik nog volop in een ontwikkeltraject, maar Hexacon levert ook consultancy in steigerbouw. Daarom ben ik nu bezig met het ontwikkelen van een database met alle staanders, verbindingen en steigermateriaal in Tekla Structures. Dit gebruik ik nu direct bij het ontwerp van een 74 meter hoge steiger. Dit project doe ik samen met Marc. Erg uitdagen en leerzaam, tja, ik kies nooit voor de weg met de minste weerstand. Past dat ook bij jou, dan kun je bij Hexacon Structures heel veel leren en bereiken. Daar ben ik van overtuigd.

– Han, Jr. Tekla Tekenaar

We zijn nog een relatief klein Engineeringbureau, maar wel één met alle kennis in huis.

Toen het bekend werd dat Jeffrey Hexacon Structures had opgericht was het voor mij duidelijk dat ik met hem mee zou gaan. Sinds begin 2005 werken wij al samen en dit bevalt gewoon erg goed. We hebben elkaar leren kennen bij RijnDijk in Eindhoven en daar zijn we gegroeid naar zo’n 20 man. RijnDijk werd verplaatst naar Breda, toen zijn veel collega’s helaas weggegaan vanwege de reistijd. Nu breekt weer een nieuwe fase aan met Hexacon in Drunen en we hebben alles mee om weer net zo groot te worden als toen. Alle kennis is behouden gebleven en we hebben meer dan voldoende werk. Het verschil is wel dat de werken nu iets kleiner zijn, maar dat maakt Hexacon juist tot een perfecte leerschool voor jongere Engineers. Stap voor stap kunnen wij je meenemen in jouw groei van beginnend tekenaar tot senior of zelfs staalconstructeur. De begeleiding van scholieren heb ik altijd graag gedaan. Dan werkten ze mee aan de ontwikkeling van een boorplatform, een brug, energiecentrale of zelfs een voetbalstadion. Gaaf toch! Dit zijn projecten van omvang die we in de toekomst hopelijk weer gaan doen. We zijn nu nog een relatief klein tekenbureau, het voordeel hiervan is dat we elkaar goed kunnen aanvullen en dit zorgt weer voor een erg prettige samenwerking op de afdeling. Aan ambitie is ook geen gebrek bij Hexacon Structures, in januari 2019 verhuizen wij naar een nieuwe locatie. Hier gaan we met z’n allen werken aan de groei van Hexacon Structures. Zie jij dat ook zitten om in een nieuw en modern kantoor te werken?

– Erwin, Tekenaar

Nuchter en met beide benen op de grond, deze cultuur past mij heel goed.

16 jaar geleden ben ik met de oprichting van Skippon gestart als administratief medewerkster, en dat mag ik nu ook voor Hexacon doen. Bij Hexacon Structures verzorg ik de administratie, communiceer en coördineer bepaalde werkzaamheden naar aannemers, dit doe ik parttime. Het lijkt wel alsof ik er een werkgever bij heb gekregen terwijl ik niet in dienst ben van Hexacon. Maar dit voelt wel zo omdat dit de cultuur is bij Hexacon; open, vriendelijk en vertrouwd. De samenwerking is daardoor erg prettig en gezellig. Net als Skippon is Hexacon een bedrijf dat met beide benen op de grond staat, zo’n ‘’niet lullen maar poetsen’’ mentaliteit. Lekker direct en informeel, dat past heel erg goed bij mij. De verantwoordelijkheid van je werk wordt bij jou neergelegd en jij moet zorgen dat het op tijd af is. Zo ontstaat er veel vrijheid in je werkzaamheden die gestuurd worden middels een planning. En lukt dat een keer niet dan is er altijd een collega die even bijspringt. Als medewerker sluit je hier nooit als laatste af, wordt het een keer later dan loop je samen met de directeur naar buiten.  Zo doen wij dat!

– Fenny, Administratief medewerkster

Hexacon Structures

Wij bieden hier een werkomgeving waar je kan groeien en leren.

In 2018 ben ik gestart met Hexacon Structures, want ik merkte dat ik na bijna 20 jaar, niet meer bij RijnDijk Engineering paste. Of dat mijn ambities verder reikten dan RijnDijk mij kon bieden. Na een paar goede gesprekken ben ik vertrokken en heb ik twee collega’s mee kunnen nemen naar Hexacon Structures. RijnDijk Engineering, een onderdeel van de Andus Group, is gestopt. De lopende projecten zijn door ons overgenomen en de Andus Group besteedt nog steeds werk aan ons uit. De samenwerking met de Andus Group is daardoor sterk, wat heel vertrouwd aanvoelt. Zo kom je hier te werken bij een gerenommeerd Engineeringbureau met een nieuwe naam.

Wat zo mooi is aan míjn baan is dat ik actief meewerk in het bedrijf. Naast de algemene zaken zoals de projectadministratie, offertes en zakelijke bezoeken werk ik mee aan de projecten van Hexacon. Dit begint met het maken van de projectplanning en afhankelijk van de complexiteit werk ik mee aan de start-up van het project. Maar ik zit ook graag bij een tekenaar aan tafel om mee te denken over een constructief vraagstuk. Tekenen in TEKLA Structures is ook geen probleem dit pakket beheers ik volledig en daar help ik mijn collega’s graag bij mee. Tevens verzorg ik als hoofdconstructeur alle berekeningen van de grote staalconstructies tot en met de detailberekeningen.

Als directeur eigenaar ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit en controleer ik het werk van mijn collega’s. Daarom weet ik als geen ander hoe het is om hier te werken als tekenaar, constructeur of projectmanager. De kennis die ik in mijn loopbaan heb opgedaan deel ik heel graag. Zo vind ik het opleiden van jong technisch talent geweldig om te doen. Ik ben gewend om 2 tot 3 studenten per jaar te begeleiden en dat wil ik hier bij Hexacon ook weer doen. Wij bieden hier een werkomgeving waar je kan groeien en leren. Wil jij hier werken en tegelijkertijd veel leren, bekijk dan onze vacatures.

– Jeffrey van de Kerkhof, Directeur/ Eigenaar

Hans heeft uitdagende werkzaamheden

Leuk en uitdagend werk waar ik zelf verantwoordelijk voor ben.

Tijdens mijn opleiding MBO werktuigbouwkunde had ik altijd al veel interesse in staalbouw. Het was dus logisch dat ik deze richting op zou gaan. Voordat ik bij Hexacon Structures startte werkte ik lange tijd bij verschillende bedrijven in deze branche in de omgeving van Breda. Het werk van Staaltekenaar past mij heel goed, het is altijd weer een mooie uitdaging om vanuit de klant-eis een 3D model in TEKLA Structures op te zetten. Zo’n eerste model is na goedkeuring het startpunt voor alle overzichtstekeningen en de detailtekeningen van de constructie. Hier kan ik mezelf helemaal in kwijtraken en de tijd compleet vergeten. Als alles klaar is reviewen wij de tekeningen en wordt alles doorgerekend. Daarna worden de productie- en werktekeningen gemaakt.

Dit proces, dat we vanaf het eerste moment tot en met de laatste tekening alles doen, is gewoon heel mooi. Los van bepaalde controlemomenten tijdens dit tekenproces heb ik alle vrijheid om mijn werk uit te voeren. En gelukkig krijg je dat ook te horen als je jouw werk goed doet. Van je collega’s, maar ook van onze klanten. Dit maakt het tot een heel fijne werkomgeving. Daar draagt de grote variatie aan werk ook aan bij, je moet hier niet komen werken als je opzoek bent naar herhaling van zetten. Nee, elk project is weer anders en vraagt om een andere benadering. Samen zorgen wij ervoor dat wij een eindproduct opleveren dat voldoet aan de eisen van onze klanten.

– Hans, Staal Tekenaar